Kans op autodiefstal daalt dankzij goede beveiliging

Ieder jaar worden er in Nederland duizenden bedrijfsauto’s gestolen. Met een goed beveiligingssysteem verkleint u de kans daarop. Ook stellen verzekeraars beveiliging van uw bedrijfsauto vaak als voorwaarde.

Man doet pakt portier van auto vast
Nieuws
Datum: 16-04-2019

Autodiefstal is en blijft een probleem in Nederland. Vooral mooie, nieuwe leaseauto’s zijn een gewilde prooi. Autodieven zijn tegenwoordig echte professionals die allerlei typen auto’s kunnen roven en deze snel naar het buitenland verplaatsen. Beveiliging van de bedrijfsauto is een prima manier om dieven te ontmoedigen. Wat zijn de belangrijkste manier van beveiligen?

Startonderbreker. 

Een beveiligingssysteem dat ervoor zorgt dat de auto niet kan worden gestart zonder autosleutel, transponder of handzender. Inbraakdetectie met alarmering. Als uw autoportieren, de kofferbakklep of de motorkap geforceerd worden, gaat er een alarm af. Ook gaan de autolampen flikkeren. Hellingshoekdetectie. Zodra de hellingshoek van uw auto verandert, gaat er een hoorbaar en zichtbaar autoalarm af. Dit gebeurt bijvoorbeeld als uw auto opgekrikt wordt bij diefstal van uw velgen of wielen. Ook als uw auto wordt weggesleept of opgetakeld, blijft dat dankzij het alarm niet onopgemerkt.

Beperkt voertuigvolgsysteem. 

Een volgsysteem waarmee de auto gelokaliseerd wordt. Zodra u uw auto als vermist opgeeft, wordt het GPS-volgsysteem ingeschakeld, waarna de politie kan nagaan waar ook ter wereld uw auto zich bevindt.
Uitgebreid voertuigvolgsysteem. Het GPS-volgsysteem wordt automatisch ingeschakeld door de auto zelf zodra het autoalarm afgaat, bijvoorbeeld door de hellingdetector. U hoeft dus niet eerst zelf de diefstal te ontdekken.

Gecertificeerde installatie

In veel auto´s is beveiliging standaard ingebouwd, in andere moet dat achteraf gebeuren. Een goedgekeurd alarmsysteem mag alleen maar worden ingebouwd door een Kiwa SCM-gecertificeerd inbouwstation. Kiwa SCM is een onafhankelijke certificeringsorganisatie. U krijgt na de installatie een speciale sticker op een raam van uw voertuig, waardoor potentiële dieven de auto eerder laten staan. Wel moet u zelf nagaan of uw autobeveiliging gecertificeerd is en of de certificering nog geldig is. Dat kunt u doen met een kentekencheck op de website van Kiwa SCM.

Eis van verzekeraars

Verzekeringsmaatschappijen stellen steeds vaker als eis dat uw bedrijfsauto beveiligd is door een deugdelijk beveiligingssysteem. Heel begrijpelijk, want auto’s met een gecertificeerd beveiligingssysteem worden 74% minder vaak gestolen en 62% vaker teruggevonden dan auto’s zonder. Afgezien van diefstal van de auto is beveiliging ook goed om diefstal van spullen uit de auto te voorkomen.

Naast beveiligen is het verzekeren van uw bedrijfsauto(s) van groot belang. Wij adviseren u graag over een bedrijfsautoverzekering of een wagenparkverzekering. Neem daarvoor contact op met ons kantoor.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.