Maak kennis met boot-wrapping

Boot-wrapping is een snel opkomende markt. De romp wordt niet opnieuw geschilderd / gespoten maar beplakt met folie.

Wrap
Nieuws
Datum: 19-01-2023

Met de steeds toenemende kwaliteit van folie is het nu meer dan ooit mogelijk om het uiterlijk en de persoonlijkheid van een boot te veranderen. Carwraps zijn inmiddels al behoorlijk ingeburgerd en niemand kijkt meer verbaasd op van een gewrapte auto.

Bootwrapping
Een snel opkomende markt is boot-wrapping. Boten waarvan de romp niet opnieuw wordt geschilderd / gespoten maar beplakt wordt met folie. Een ‘Full Hull Wrap’, waarbij de romp van een boot met zelfklevende folie wordt beplakt, is interessant voor zowel nieuwe als gebruikte schepen. Bij nieuwe schepen beschermt de folie de originele gelcoat. Bij oudere en vaak van kleur verschoten jachten, wordt de buitenkant optisch weer in nieuwstaat gebracht.

Alternatief
Het toepassen van folie biedt meerdere voordelen boven een normale schilder of spuitbeurt. Folie blijft langduriger kleurvast en is vrijwel onderhoudsvrij. Afhankelijk van het gebruik en de ondergrond kan de verwachte duurzaamheid oplopen van enkele jaren tot meer dan 10 jaar. Foliemontage gaat bovendien veel sneller, kan vaak op locatie, oogt strakker en is veel voordeliger dan schilderen of spuiten.

En omdat er zo veel verschillende soorten folie zijn, zijn de mogelijkheden voor een metamorfose enorm. Of u nu kiest voor een mat, satijn of voor een glanzende afwerking, er zijn vele mogelijkheden waardoor uw boot  een persoonlijke uitstraling krijgt.

https://youtu.be/IDBELBSdE6U

Naast het deels of compleet wrappen van een romp, zij er in de scheepvaart nog veel meer toepassingsmogelijkheden voor folie te bedenken. Een gedateerd interieur kan vrij eenvoudig worden opgefrist met een interieurfolie, als dan niet met speciale effecten of prints. Bijvoorbeeld folie met een uitstraling van geborsteld metaal, verschillende soorten hout of carbon voor een meer exclusieve look. Complete wanden, kasten, tafelbladen, dashboards en keukens kunnen er mee worden beplakt.

Meer informatie

Dennis Huijbers

T: +31 654 790448

dennis@d-sign-wraps.nl

Www.D-Sign-Wraps.nl

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag